Petim učešćem na Olimpijskim igrama strelac Davor Mikec se približio rekorderki Jasni Šekarić

Foto: Sportske.net

Osvajanjem zlatne medalje na pre godinu dana na Evropskom šampionatu u Talinu, srpski strelac Damir Mikec, obezbedio svoje peto uzastopno učešće na Olimpiskim igrama. Po tom parametru, primakao se rekorderci Jasni Šekarić, koja je u istom sportu šest puta predstavljala našu zemlju na najvećem planetarnom takmičenju.

Mikec je na Igrama debitovao 2008.godine u toku, a potom je bio redovan i na preostala tri olimpijska turnira (London 2012, Rio de Žaneiro 2016, i Tokijo 2020. godine), kada je uspeo da ostvari najveći rezultat osvajanjem srbrne medalje u disciplini vazdušni pištolj.

Za svakog sportistu san je da jednog dana bude učesnik Olimpijskih igara. To je veliki uspeh koji zahteva mnogo truda i odricanja. Presrećan sam što će mi Igre u Parizu biti pete uzastopne na kojima ću da učestvujem – rekao je Davor Mikec, na promociji u Olimpijskom komitetu Srbije.

Sjajni sportista nije krio da su mu želje vezane za osvajanje novog odličja.

Svestan sam činjenice da će konkurencija da bude žestoka, ali pokušaću da se maksimalno dobro pripremim i da pokušam da osvojim medalju – optimista je Davor Mikec.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26.jula do 11.avgusta 2024.godine.