Počinje finale: Večiti derbi nakon 9 godina!

Foto: Ossrb

Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana započinju u nedelju od 19 časova na Banjici, finalnu seriju Banka Poštanska štedionica Superlige.

Biće ovo prvi večiti derbi u finalu posle 9 godina, kada je Crvena zvezda savladala najvećeg rivala sa 3:1. Interesantno, u ekipi crno-belih je i tada nastupao Milija Mrdak (sada kapiten Partizana), dok je ovog puta na protivničkoj strani Dušan Lopar. Još jedan igrač koji je preleto u redove suprotnog tabora je Nikola Žugić, koji će za razliku od finala 2015. godine, sada braniti crveno-bele boje.

Partizan je tada furiozno završio prvi deo sa 18:0, a u finalu su preko Radničkog i Novog Pazara došli do borbe za titulu. Sa druge strane, Crvena zvezda je sa skorom 15:3 završila na drugoj poziciji, ali je preko Inđije i VOjvodine takođe izborila finale, a na kraju i šampionski naslov. Bila je to dominacija Zvezde u tim godinama, čak pet uzastopnih titula, nakon kojih je vladavinu oreuzela Vojvodina i osvojila šest, da bi Partizan prekinuo seriju i osvojio trofej prošle sezone.

Pokazali su izabranici Bojana Janića da imaju mentalitet pobednika, iako posle ne tako dobrog regularnog dela, savladali su Spartak i Radnički i pokazali da im je mesto u finalu. Crvena zvezda je nakon pol pozicije u regularnom delu slavila protiv Takova sa 2:0, a potom i protiv Karađorđa, koji je izbacio VOjvodinu, istim rezultatom.

Prva utakmica je na programu 14. aprila na Banjici, a drugi meč je samo tri dana kasnije. Serija se potom seli u Master 20. aprila. Eventualni 4. i 5. meč će se igrati 23. odnosno 26. istog meseca.