Zašto Milojević hvali Romanića? Fudbalski put popularnog “Ševčenka”

Foto: FK Crvena zvezda

Lazar Romanić ima priliku da zablista protiv kluba u kom je ponikao, jer Železničar iz Pančeva gostuje Zvezdi na Marakani!

Momak rođen 1998. godine je praktično prve fudbalske korake napravio na terenima iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić”. Dolaskom iz Kragujevca, na poziv čuvenog Tome Milićevića, Romanić je odmah priključen starijoj generaciji igrača iz klase 1997.

Tada je jedini uz Luku Adžić bio sa starijim godištem, a igrao je na poziciji klasičnog centarfora. Zbog svoje borbenosti i podsećanja na tadašenju fudbalsku zvezdu – Andreja Ševčenka koji je iz Milana prešao u Čelzi. Na terenima Zvezdine akademije nije bilo veštačke trave, a instinkt Tome Milićevića je bio neprocenjiv pri proceni talenata širom Srbije.

Prolazile su godine, a Romanić je osvajao trofeje u mlađim kategorijama i dogurao do omladinaca. Iz njegove generacije, koja se rasula, jedino je Adžić zaigrao za prvi tim. Sa druge strane, brzonogi momak je išao zaobilaznim putem.

Iako je bio priključen pripremama prvog tima Zvezde, nije uspeo da zaigra na Marakani. Igrao je potom za OFK Beograd, čačanski Borac i PAS Lamiu. U Grčkoj je ostavio trag sa 10 golova na 123 utakmice.

O tome koliko je teško igrati u Grčkoj, istakao je i sam Vladan Milojević pred meč sa Železničarom.

– Lazar jako dobro igra. Jedan je od boljih igrača u ligi. Dugo ga pratim, još kao mlad fudbaler je otišao u Grčku, gde je ostavio sjajan utisak. Postigao je dosta golova u teškoj sredini i ligi. Sigurno da je ozbiljan igrač, trebalo bi posebno obratiti pažnju na njega. 

Trenutno Romanić natupa za Železničar, za koji je odigrao 29 mečava uz sedam pogodaka. Najopasniji je fudbaler tima iz Pančeva, te će mu ova sezone biti odskočna daska za dalju karijeru.

Ostaje piranje da li će se ikad vratiti na Marakanu?