Podela bodova nakon spektakla na „Teatru snova“

Foto: This is Anfield

Kao i uvek najveći derbi Engleske je opravdao očekivanja. Mančester Junajted i Liverpul su odigrali fantastičnu utakmicu na Old Trafordu koja je završena rezultatom 2: 2.

U prvom poluvremenu je na terenu postojala samo gostujuća ekipa i činilo se da će Liverpul odneti ubedljivu pobedu. Luis Dijaz je u 23. minutu postigao vodeći gol za Liverpul i činilo se kada se pogleda broj šuteva da se Junajtedu sprema prava katastrofa. Izabranici Erika Ten Haga nisu uspeli ni da priđu protivničkom golu čitavo prvo poluvreme, ali izgleda da ih je razgovor u slačionici ohrabrio da odigraju mnogo bolje u nastavku.

Preporod Junajteda u drugom poluvremenu je nagovestio Bruno Fernandeš koji je u 50. minutu postigao izjednačujući gol da bi 17 minuta kasnije Majnu ponovo zatresao mrežu Liverpula spektakularnim udarcem sa ivice kaznenog prostora koji je golman mogao samo pogledom da otprati u malu mrežu.

Nije smeo gostujući tim da dozvoli kiks na „teatru snova“ s obzirom da vodi ljutu borbu za titulu sa Arsenalom pa je u 84. Minutu njihova borbenost dovela do jedanaesterca koji je rutinski realizovao Mohamed Salah.

Do kraja meča smo videli nekoliko stopostotnih šansi ali su mreže ostale mirne a utisak je da je 22 ujedno i najpravedniji rezultat. Arsenal je ovu nedelju iskoristio da ubedljivom pobedom nad Brajtonom od 3: 0 izjednači bilans sa Liverpulom pa se borba za titulu sve više zahuktava.