Potvrđeno pisanje „Max Sporta“: Napredak i Balkan izbačeni iz Beogradske zone!

Foto: Ilustracija

Ono o čemu je „Max Sport“pisao pre nekoliko dana, juče je dobilo potvrdu. Fudbalski klub Napredak iz Medoševca izbačen je iz takmičenja Beogradske zone, a novina je samo ta, što će mu na tom putu društvo praviti i Balkan iz Mirijeva.

Na ovu odluku potpis je danas stavio Vuk Blečić, komesar za disciplinu na terenima Beogradske zone.

Posle opsežnih i iscrpnih radnji, koje su podrazumevale prikupljanje dokaza i poštovanje zakonske procedure za dobijanje izjava od strane klubova, odlučeno je da se Napredak i Balkan izbace u niži rang, što znači da će od naredne sezone morati da krenu u takmičenje Prve beogradske lige.

Podsetimo, klubovi su se na tapetu našli zbog nepoštovanja Pravilnika o stručnom radu, što podrazumeva da klubovi Beogradske zone, imaju obavezu da igraju sa dve od tri nevedene mlađe slekcije (omladinci, kadeti i pioniri).

Napredak iz Medoševca je u startu tu proceduru ispoštovao, ali onda omladinski tim nije odigra dve prvenstvene  utakmice, što je značilo suspenziju koja se prelila i na seniorski tim.

Na drugoj strani, Balkan je imao tri selekcije, ali su za sve tri igrali stariji dečaci od prijavljenog godišta.

Konačno, kako su Napreda i Balkan odigrali u ovoj sezoni više od 70 posto utakmica, do kraja prvenstva sve utakmice biće registrovane službenim rezultatom (3:0 PFF) u korist timova koji bi trebalo da igraju sa izbačenim klubovima.