MARTIN NOVAKOVIĆ ZA MAXSPORT NAKON GOLA SA POLA TERENA: „Takav šut se ne vežba, verujemo u povratak u Superligu!“

Mačva je u okviru 31. kola Prve lige Srbije savladala ekipu Grafičara rezultatom 2:0. Heroj pobede u ovom duelu bio je mladi fudbaler Martin Novaković koji je u 64. minutu meča postigao fantastičan pogodak sa pola terena.

Novaković, nekadašnji đak Crvene zvezde, iskoristio je neopreznost fudbalera Grafičara i iznenadivši golmana Guteša za eksploziju oduševljenja na stadionu Mačve.

Postigao si spektakularan gol, jedan od najboljih u ovoj sezoni, protiv Grafičara. Šta te je navelo da pokušaš takav šut, da li si ga vežbao?

– Jeste,postigao sam lep pogodak.To se iskreno ne vežba,video sam da je golman izašao i oprobao šut.

U prethodnom kolu ste obezbedili plej-of. Da li se sada lakše diše i verujete li da možete obezbediti povratak u Superligu?

– Primaran cilj je bio ulazak u plej of, ali zašto se tu zaustaviti kada možemo da napravimo veliki iskorak i vratimo klub tamo gde pripada.

Period u omladincima si proveo u Crvenoj zvezdi, bio si deo generacije koja je igrala Ligu šampiona i ostvarila plasman u nokaut fazu pobedom protiv Olimpijakosa. Koliko je taj period karijere bio važan za tebe?

-Jedan stvarno lep period iza mene,biti u Zvezdi je veliki čast i odgovornost.

Nakon Zvezde si nastupao za ekipe koje važe kao idealno mesto za mlade kao što su Rad,IMT, Voždovac, a na početku sezone si stigao u Mačvu. Da li su ti klubovi bili idealno mesto za tvoj napredak?

– Klubovi u kojima sam bio posle Zvezde takođe važe za one koji afirmišu mlade igrače i gde se dobro radi. Ostaje veliki žal što sam sa Radom ispao u niži rang, ali se nadam da će se oni vratiti, to im od srca zelim.

Malo ljudi zna, ali si pre Crvene zvezde prošao školu Partizana. Šta te je navelo da odbiješ ugovor crno-belih i obučeš dres Zvezde?

– Iskreno, u tom trenutku klub nije računao na mene za budućnost, dok je sa druge strane Zvezda želela da me dovede.To je bio jedini razlog mog prelaska.