Poznati svi plej-of/in učesnici u Evroligi!

FOTO: Eurosport

U poslednjem kolu Evrolige su preostale četiri utakmice od kojih nijedna nema neki preterani rezultatski značaj.

Olimpijakos će dočekati Fenerbahče, ako klub iz Grčke pobedi ostaće na petoj poziciji, ali ako izgube onda će ih Fener prestići, te će oni regularni deo sezone završiti na već pomenutoj poziciji jer su u prvom deulu pobedu odneli žuto-plavi.

Partizan će odigrati protiv Valensije utakmicu bez ikakvog značaja, odigraće samo za navijače jer su sinoć izgubili sve šanse nakon Zvezdinog debakla u Istanbulu.

Baskonija i Virtus će odmeriti snage u poslednjem kolu Evrolige, ako se gleda međusobni susret onda će Efes prestići jedan od ova dva tima na tabeli, jer je oba tima pobedio sa preko 20 razlike kod kuće, dok je u gostima izgubio sa manjom razlikom. Dakle, ili Baskonija ili Virtus će završiti sezonu na osmoj poziciji, dok će ovaj drugi biti deseti zbog lošijeg skora protiv Efesa koji je trenutno deseti na tabeli.

Asvel će dočekati Barselonu u takođe ne toliko bitnoj utakmici. Ponavljamo, ako se gleda međusobni susreti ekipa koje imaju isti broj pobeda i poraza, onda Barselona ne može ni gore ni dole,. Iznad Barse su Monako i Panata sa po 23 pobede, dok su španci na 22, problem za katalonski klub je taj što i Monako i Panata imaju bolji međusobni skor od Barse zbog čega ona ne može da ih sustigne. Olimpijakos se nalazi ispod Barselona i takođe ne može da je sustigne zbog već pomenutog međ. skora.

Ni koš razlika ne menja mnogo u aspektu timova koji se bore za bolju poziciju u plej-ofu, odnosno za prednost domaćeg terena.

Dakle, Real je prvi, Panata druga, Monako treći, Barsa četvrta Olimpijakos i Fener će odigrati meč za petu poziciju, Makabi sedmi, Baskonija ili Virtus osmi, Efes skače na devetu poziciju, deseti će biti poraženi u duelu Baskonija Virtus.