Premijer liga: Na dva meča 12 golova! Arsenal rutinski zatvorio dan

Foto: Premier league

Danas je u Premijer ligi odigrano ukupno sedam utakmica, a najviše golova je viđeno na dve uvodne.

Program su započeli Kristal Palas i Mančester Siti, a Građani su slavili sa 2:4. Domaći tim je poveo u trećem minutu golom Matete, ali je De Brujne izjednačio samo 10 minuta kasnije. Luis donosi ,,nebesko plavima’’ preokret na startu drugog poluvremena, da bi rutinski meč priveli kraju Holand i De Brujne golovima u 66. odnosno 70. minutu. Počasni pogodak za Palas je delo Eduarda četiri minuta pre kraja meča.

Novu goleadu smo videli u Birmingemu gde je Aston Vila remizirala sa Brentfordom, a rezultat je bio 3:3. Oli Voktins i Rodžers su ubedljivo vođstvo doneli izabranicima Unaja Emerija, a onda je usledio spektakl. Zanka pogađa u 59. minutu i uvodi faktor neizvesnosti u meč. da vi Embeumo doneo izjednačenje samo 120 sekundi kasnije. Erupciju oduševljenja gostujućih navijača je izazvao Visa golom u 68. minutu, ali je raspoloženi Votkins ponovo pogodio u 80. minutu, a utisak je da je podela bodova bila i najrealnija.

Everton je na Gudison Parku minimalnim rezultatom savladao Barnli a heroj meča je Kalvert Luin koji je iskoristio grešku golmana i postigao pobednički gol. Everton se zahvaljujući pobedi održao izvan zone ispadanja i izjednačio bodovni saldo sa Brentfordom.

U Londonu je Njukasl izborio važnu pobedu protiv Fulama na Krejven Kotidžu, a jedini gol na meču je postigao Bruno Gimaraeš u 81. minutu. Ostaje Njukasl konkurentan u borbi za mesto koje vodi u Ligu konferencija, dok se Fulam nalazi na 13. mestu bez ikakve nade.

U Lutonu je došlo do ogromnog slavlja u 90. minutu zahvaljujući pogotku Morisa koji je doneo potpuni preokret domaćinu protiv Bornmuta. Poveo je gost golom Tavernijea u 52. minutu na asistenciju Klajverta, da bi Klark izjednačio u 73. minutu. Igrao se poslednji minut kada se Moris našao u kaznenom prostoru i sjajan centaršut Vudroua pretvorio u veliko slavlje. Trijumf pomaže Lutonu da se izjednači sa Notingemom koji je van opasne zone uz meč manje i daje im teoretske šanse za opstanak.

Još jedan preokret smo videli u Vulverhemptonu gde je Sarabija postigao vodeći gol za domaći tim u 33. minutu sa bele tačke, da bi Paketa i Vord-Praus gostujućem Vest Hemu doneli potpuni preokret i izjednačili ga bodovno sa šestoplasiranim Mančester Junajtedom koji nema lak raspored.

U poslednjem meču dana Arsenal je savladao Brajton as 0:3, pa je, na kratko, pobegao Liverpulu za bod do sutrašnjeg derbija sa Junajtedom, a najveće zasluge odlaze Saki, koji je pogodio sa bele tačke, Havercu u 62. minutu i Trosaru koji je rutinski iskoristio kontru i zatresao mrežu četiri minuta pre kraja.