PRVA PETORKA KOLEDŽ KOŠARKE: Ima li igrača za Partizan i Zvezdu?

FOTO: Purdue Sports

Ovo je prva petorka koledž košarke za sezonu 2023/2024.

RJ Dejvis nastupa za Nort Karolinu, igra na poziciji šutera, po utakmici beleži 21.2 poena, 3.6 skokova, i 3.5 asistencija.

Zek Edej igra za Purdju, njegova pozicija je klasična petica odnosno centar. Ove sezone u proseku ima 25.2 poena, 12.2 skokova i dve asistencije po utakmici.

Dalton Kneč je član Tenesija, igra na poziciji krila, po meču u proseku ima 21.7 poena, 4.9 skokova i skoro dve asistencije.

Tristan Njuton nastupa za Ukon Haskije, njegova primarna pozicija je plej, ali može da rotira i na šutera. Ove sezone u proseku ima 15 poena, 6.2 skoka i 6.6 asistencija,

Džamal Šid se nalazi u redovima Hjustona, takođe kao i Tristan igra na poziciji pleja. On od ostalih članova najbolje petorke ima najslabiju statistiku, 12.9 poena 3.7 skokova i 6.3 asistencije.

Ukon je osvoji drugu titulu za redom, za Ukon je nastupao Tristan Njuton, dok je sa druge strane bio Zek Edej koji nastupa za već pomenutu Purđu. Poslednji put se desilo da jedan tim osvoji titulu dve godine za redom pre 17 godina.

Da li će večiti “baciti“ pogled na neke od ovih igrača, odnosno da li će pokušati da angažuju nekog iz ovogodišnje najbolje petorke koledža? Njima se sezona upravo završila, dok Zvezdi i Partizanu tek sledi plej-of u ABA ligi.