Šta će Tompkins značiti Zvezdi u plej-ofu?

Foto: KK Crvena zvezda

Napokon je potvrđeno da će Trej Tompkins da ostane u Crvenoj zvezdi i mnogi misle da je to loš potez zbog činjenice da se dugo oporavlja od povrede ali iskusni košarkaš može da bude od velikog značaja u pohodu na šampionsku titulu ABA lige.

Mnogima smetaju Tompkinsove godine ali činjenica da ih ima svega 33 ne bi trebalo da predstavlja nikakvu prepreku s obzirom na to da se evidentno nalazi u dobroj formi i dobroj kondiciji a činjenica da u ekipi ima i starijih igrača poput Miloša Teodosića koji su stube ekipe govori da to ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem.

Po profilu igrača tomkins je sličan Semiju Odželeju za kog se priča da bi Zvezda mogla da ga dovede i ima odlične karakteristike koje je Zvezdi nedostaju trenutnoj rotaciji. Tompkins je opasan sa svih pozicija kako van reketa tako i unutar njega odlično šutira poludistancu kao i šut za tri poena a ume da istrči prodor Iako zbog godina nije toliko brz kao ranije prodori su mu efikasni zato što se odlično snalazi sa loptom u rukama i veoma je opasan kao tehničar.

Njegovo iskustvo igranja velikih i važnih utakmica može da predstavlja samo prednost za crveno-bele budući da i te kako dobro zna kako se nositi sa pritiskom i sigurno mu neće predstavljati problem da igra u punoj Areni Što nikako nije mala stvar budući da je Crvena zvezda ove sezone dosta mečeva izgubila upravo Iz razloga što su podlegli tenziji što se baš pred velikom podrškom navijača nisu najbolje snašli.

Istina je da Tomkins možda nije u zenitu karijere ali i dalje Ima puno oružija u svom arsenalu i nema sumnje da će u borbi za titulu odigrati izuzetno veliku ulogu.