TOPIĆ NAJBOLJI MLADI IGRAČ U ABA LIGI: Da li je vreme da se oproba u najboljoj ligi sveta?

FOTO: Andrej Čukić

Bivši košarkaš Mege i sadašnji Zvezde je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige za sezonu 2023/2024. Topić, je u prvom delu sezone nastupao za Megu, dok je u drugom delu sezone pojačao redove crveno-belih.

Konkurenti za ovu nagradu su bili pored Topića, Nikola Đurišić iz Mege i David Mirković iz Studentskog Centra, u izboru trenera, navijača i novinara Nikola Topić je poneo tu titulu.

Dobio je 53.6 odsto glasova, Đurišić 14.6 dok je Mirković sa najmanjim brojem glasova 13.3.

Igrajući prvo za Megu pa za Zvezdu, Topić ove sezone beleži sjajne brojke, 17.9 poena, 6.8 asistencija dok je sa skokovima na 3.6 po utakmici, indeks korisnosti je 19.5.

Prethodni dobitnici ove nagrade koji su nastupali za Megu su: Nikola Jokić, Luka Jović, Filip Petrušev i Nikola Đurišić.

Mladi košarkaš će biti izabran i na NBA draftu, za sada se spekuliše Vašington Vizards, ako ga oni “preotmu“ Zvezdi biće šteta za klub iz Beograda, ali ne i za Topića i “Mađioničare“.

Čak dva igrača iz Mege koji su ujedno i poneli priznanje za najboljeg mladog igrača u ABA ligi su trenutno u NBA, jedan je najbolji igrač sveta, dok drugi polako ali sigurno izrasta u jednog takvog. Topić može da ide njihovim stopama u tome nema dileme, ali da li je rano da ode preko bare sa obzirom da nije još stekao ni iskustvo u Evroligi?

Vukčević je tek potpisao za pomenuti Vašington i pokazuje želju i znanje, ali je pre toga bio u Realu i Partizanu, o tome takođe mora da se razmišlja ako već želi da se dokaže u najboljoj ligi sveta.