Radnik ispada iz lige – ko će sada da „sapliće“ večite?

Foto: Starsport

Radnik iz Surdulice se trenutno nalazi na poslednjem mestu Superlige Srbije i samo je teorijski moguće da obezbede opstanak.

Iako ove sezone ne pružaju sjajne partije u superligaškoj istoriji će radnik ostati upamćen kao ekipa koja je uvek a naročito na domaćem terenu znala da zadaje muke Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Bez obzira na stanje na tabeli ili na formu ekipa surdulički tim je uvek dao sve od sebe da pošteno namuči večite rivale što se pokazalo i juče Kada je Crvena zvezda u poslednjoj u poslednjoj četvrtini meča obezbedila pobedu nakon izuzetno tvrde partije golovima Aleksandra Kataija.

Ispadanje radnika u Prvu ligu Srbije bi značilo da će domaći šampionat ostati bez jedne od najnezgodnijih ekipa koje je često znala da saplete timove koji se bore za trofej. U najsvežijem sećanju ostaje partija koju su na stadionu u humskoj odigrali u martu prošle godine kada su golovima Radulovića i Jokića obezbedili pobedu od 2: 1.

Istim rezultatom su Surdulici golovima Spasića i Lukića savladali Crvenu zvezdu koja je 2021 godine kada je ekipa Dejana Stankovića vodila borbu za plasman u osminu finala Lige Evrope u čemu je na kraju i uspela kao prvoplasirana na tabeli što dodatno govori o ozbiljnosti tadašnjeg tima crveno-belih i koliki uspeh su Surduličani uspeli da ostvare.

Radnik, istini za volju, ove sezone igrama nije uspeo da zasluži opstanak u Superligi, ali će zbog borbe i zalaganja na svakom meču su ostavili svakako dubok trag, a ekipe koje uđu u šampionat će morati dodatno da se potrude ukoliko žele da protiv večitih rivala predstavljaju izuzetno nezgodnu prepreku kakva je do sada bila surdulički tim.