Užice u transu, odbojkašice Jedinstva ponovo u najvišem rangu!

Foto: ZooM

Posle punih sedam godina od naredne sezone u Užicu će se igrati utakmice najvišeg ranga kada je reč ženskoj odbojci. Jedinstvo se vraća na scenu gde godinama igralo važnu ulogu, osvajalo šampkonske trofeje, stvaralo reprezentativke… Odjekivale su trube, točio se šampanjac… Radovalo se do kasnih jutarnjih časova.

Ono što su propustile u prethodnom meču pred svojim navijačima, odbojkašice Jedinstva su uradile u Čačku, gde su savladale domaći Borac rezultatom 3:1, što im je omogućilo povratak na elitnu scenu.

Mislim da smo zaslužile ovaj uspeh. Jedinstvo se vraća tamo gde mu je i mesto. Neizmerno smo svi u klubu srećni zbog ovoga. Hvala igračicama koje su izgarale na svakoj utakmici, za svaki poen, za svaku loptu…Užicu po svim parametrima pripada elitni rang – rekla je legendarna Vesna Čitaković Đurišić, bivša igračica kluba kraj Đetinje, kapiten reprezentacije naše zemlje, a danas direktorka Jedinstva.

Vredi se na trenutak u prošost i podsetiti da je Jedinstvo bilo dominatno u vreme najveće krize, kada je Srbija bila okovana sankcijama. Osvojeno je 9 titula prvaka, 8 nacionalnih kupova. Bilo je to vreme kada u dvorani „Veliki park“ nije bilo mesta ni igla da padne. Kada je mečeve posmatralo i po 4.000 navijača.

Sa emocijama se seća,mo tih vremena. Tada su mnogi ostajali i van svodova dvorane, jer je u nju bilo nemoguće ući. Hoćemo, želimo, da se  to vreme bar donekle vrati – naglasila je Čitaković Đurišić.

Trube su odjekivale Užicem. Slavio se povratak Jedinstva na elitnu scenu.