Rukometašice Srbije dobile rivalke na Evropskom prvenstvu

Foto: Mondo

Ženska rukmetna reprezentacij Srbije dobila je rivale na Evropksom prvenstvu čiji su organizatori tri temlje Austrija, Mađarska i Švajcarska. Naše devojke su u grupi „B“ u kojoj su još Crna Gora, Rumunija i Češka. Na prvi pogled, reklo bi se da če naš podmlađeni sastav na megdan selekcijama približno podjednakog kvalteta i sa izglednim šansama da se domogne druge runde EP.

Međutim,  selektor Uroš Bregar koji je odmah posle žreba u Beču za srpske medije dao izjavu, nije takvog stava.

Iz čertvrtog šešira dobili smo najtežehg protivnia selekciju Češke, koja je bila osma na poselednjem Svetskom prvenstvu. Zatim, tu je Crna Gora od koje smo dva puta poraženu u ovim kvalifikacijama. Rumuniju dobro poznajemo, igrali protiv njih na SP – rekao je Bregar za sajt RSS.

Štaviše, kormilar našeg nacionalnog tima smatra da je grupa u kojoj su njegove izabranice najteža.

I pored kvalitetnih rivala, kako će plasman izboriti dve najbolje ekipe, verujem i nadamo se da mi možemo da budemo na jednom od ta dva mesta – poručio je Bregar.

Kako trenutno stoje stvari, naša reprezentacija će mečeve igrati u Debrecinu i to 29. novembra protiv Crne Gore, a zatim slede dueli sa Češlom 1. decembra i na kraju grupne faze sa sa Rumunijom 3. decembra.

Šampionat Evrope za rukometašice održava se od 28. novembra do 15. decembra. Ujedno, biće to prvi turnir na kojem će učestvovati čak 24.