Samed Baždar potvrđuje da je Partizanov zalog za budućnost

Foto: Mocartsport

Partizan nastavlja poteru za Crvenom zvezdom u borbi za šampionsku titulu. Ta trka komšija, često baca u drugi plan neke činjenice, a opet jako bitne stvari. Za Partizan, za fudbal…

Jedan od primera su poslednje partije mladog Sameda Baždara, talentovanog napadača crno-belih. Momak, koji je poslednjeg januarskog dana napunio tek 20 godine, posmatrano iz trenutnog ugla, predstavlja udarnu iglu u sastavu trenera Igora Duljaja.

Mladi Novopazarac, je to pokazao u nekoliko poslednjih prvenstvenih utakmica.

Elem, Baždar je upravo u onoj senci koju pokriva borba za titulu. A, opet , iz te senke izlazi kao glavni junak, jer upravo ovaj vunderkind iz Humske, možda je i najzaslužniji što je Partizan u opšte za petama komšijama sa druge strane Topčiderskog brda.

Bez preterivanja i činjenica da “struka” u ovakvim prilikama, ne bi hvalila igrača, posebno mladog kao što je Baždar, govor brjki je svedok zašto ima temelja za pohvale.

Elem, jedan od aduta trenera Duljaja, do sada je postigao četiri gola u šampionatu. Da, možemo se složiti da to nije brojka od koje se vrti u glavi. Od koje zastaje dah. Nije, ali…

Od ta četiri gola, dva su bila za vođstvo Partizana i trasiranje pobede, a dva su direktno donela crno-belima bodove!

Samid Baždar je golom u Surdulici u 90+3 minutu sprečio iznenađenje koje je uveliko kucalo na vrata. Isti scenario je bio i u Humskoj, kada je protiv Spartaka pogodio mrežu u 22. minutu i svom timu doneo nove bodove. Mladi vođa navale, trasirao put njegovom timu do pobede protiv pančevačkog Železničara jer je bio strelac vodećeg gola u 8. minutu.

Konačno, u sredu na “Krovu”je u smiraj prvog poluvremena, doneo vođstvo i radost Partizanu.

Prvotimac crno-belih je deo generacije mlade reprezentacije Srbije, koja nije opravdala očekivanja u kvalifikacijama, ali je selektor našeg najboljeg seniorskog tima Dragan Stojković, nedavno najavio, konstatovao, da računa na Baždara za naredne obaveze “orlova”.

Ako su golovi najbolja pozivnica ili preporuka, onda je Baždar na dobrom putu. A, ima još da se igra.

Vreme radi za Sameda Baždara.