ŠERIF ENDIJAJ U ISTORIJI SRPSKOG FUDBALA: Ovo još nikom nije pošlo za nogom!

FOTO: Starsport

Šerif Endijaj je ušao u istoriju srpskog fudbala.

Za bivšeg napadača Adane Demispora se može reći da je pravi timski igrač, sa mnogo želje u crveno-belom dresu, i sa tri gola na tri nastupa u večitom derbiju. Sve ovo deluje nerealno, ali Endijaj je pogotkom u 173. večitom derbiju postao prvi igrač u istoriji Srpskog šampionata koji je na tri uzastopna derbija postizao barem po jedan gol.

Sve je počelo u decembru na stadionu Partizana, kada ga tadašnji trener Crvene zvezde Barak Bahar uveo u igru u nadi da mu sačuva mesto glavnog trenera. Klasičnim potezom kao napadač je utrčao u šesnaesterac i iskoristio centaršut Osmana Bukarija.

U 172. večitom derbiju je glavom poslao loptu iza Aleksandra Jovanovića, te je postavio tada konačan rezultat 2:2.

Na jučerašnjem derbiju se upisao u listu strelaca u 89. minutu meča kada je samo bocnuo loptu pored golmana Partizana i doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Ovu seriju su mnogi stranci započeli, ali niko nije ostvario to što je ostvario Šerif. Naime, Ričmond Boaći, Kleo i Hugo Vijera su bili blizu cilja, dok je Lamin Dijara bio najbliži u ostvarenju već pomenutog cilja. Senegalac ima učinak kao Šerif Endijaj, prvi gol je postigao u 133. večitom derbiju, dok je drugi gol protiv Zvezde postigao u 135. a treći u 136. večitom derbiju, 134. je preskočio, te nije ostvario isto što i Zvezdin napadač.

Ričmond Boaći je takođe tri puta pogađao protiv Partizana, ali je on bio strelac na svakoj drugoj utakmici.