SEVERINA NAJBOLJI KAD TREBA: Piše se poraz Partizanu, ali se na listu dodaje Severina!

FOTO : Marko Metlaš

U Partizanu nije sve tako crno kao što izgleda.

Naime, crno-beli jesu izgubili, ali su dobili dve svetle tačke sa derbija: Još jednog sjajnog golmana, jer je Krunić Miloš bio sjajan i pored tri primljena gola, i ono što je još bolje, dobili su Ksandera Severinu.

Igrač koji je stigao iz Den Haga je do skoro samo povremeno i to sa baš velikim razmacima pokazivao talenat koji je Duljaj često pominjao. Kada je Duljaj izabrao startnih 11 u kojem se našao Ksander Severina, navijači su pomislili da je to kraj za njih, međutim… Zvezda je bila bezopasna po strani na kojoj se nalazi Severina, iako on nije neki defanzivac, ovu utakmicu u defanzivnom smislu je odigrao na zavidnom nivou. Vraćao se u odbranu, zatvarao prostor zbog kojeg Zvezda nije mogla da napada po tom boku, ulazio u duele koliko on može da izdrži. Tako da, što se tiče segmenata u odbrani, bio je sasvim korektan.

Što se tiče igre u napadu, što je i njegov osnovni deo posla, igrač poreklom iz Kurasaa je bio perfektan. Od samog starta je bio pretnja po gol Omrija Glazera, on je otvorio akciju kojoj je prethodio gol Baždara. A, spektakularan gol u drugom poluvremenu, odnosno prava majstorija je “obrisala“ njegov crveni karton u 172. večitom derbiju.

Severina je u jednom trenutku napustio grad, te se vratio. Nakon povratka u Beograd, Ksander izgleda potpuno kao drugi igrač. Golgetersku seriju je započeo protiv Novog Pazara, nastavio protiv Čukaričkog, i treći uzastopni je postigao protiv Crvene zvezde.

Ako bude nastavio da pruža partije koje sada pruža, biće zasigurno jedan od bitnijih šrafova Partizana u sledećoj sezoni.