Serija A – Pregled dana!

Foto: Serie A


Fudbaleri Empolija trijumfovali su nad Napolijem na domaćem terenu rezultatom 1:0 u 33. kolu italijanske Serije A.

Ovom pobedom, domaćin je napravio značajan korak ka opstanku, sada se nalazi na 15. poziciji tabele sa 31 bodom. Napoli, trenutni prvak Italije, zadržao se na osmoj poziciji sa 49 bodova, a peto mesto koje vodi u Ligu šampiona iz Serije A sve više izmiče, gotovo postajući „nemoguća misija“ za Napolitance. Empoli je povela već u četvrtom minutu preko Alberta Ćerija, čime je postavljen konačan rezultat utakmice. Iako je Napoli dominirao u nastavku susreta nije uspeo da probije odbranu Empolija, a jedinu pravu priliku za gol imali su u 67. minutu, kada je Kvaračkelija bio neprecizan.

Fudbaleri Verone su savladali Udineze u drugoj utakmici subotnjeg programa Serije A. Slavili su domaći minimalnim rezultatom, a gol ofluke je postavio Kopola u trećem minutu nadoknade.

Igrači poput Darka Lazovića, Stefana Mitrovića i Lazara Samardžića imali su svoje trenutke, ali nije bilo dovoljno za pogodak sve do kasnog dela utakmice. Nakon nekoliko prilika sa obe strane, Kopola je konačno bio taj koji je rešio utakmicu, dok je udarac Folorunšoa završio na stativi, ali na kraju nije bilo dovoljno za Udineze.