SFEROPULUS BESAN: „Poslednja utakmica je bila jedna od najgorih u istoriji za nas“

Crveno-bele očekuje susret sa Studentskim centrom u Beogradu, a to će biti prva utakmica nakon istorijskog poraza od Efesa u Istanbulu (100:55).

Zvezda je završila regularni deo sezone u ABA ligi na prvom mestu, osiguravajući prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa, a trener Janis Sferopulos se obratio.

„Ulazimo u borbu za drugi trofej ove sezone, i dati ćemo sve od sebe da počnemo plej-of na najbolji mogući način. Iza nas je duga sezona, ali sada dolaze utakmice koje su ključne za osvajanje trofeja“, izjavio je Sferopulos, dodavši:

„Imati prednost domaćeg terena je važno, ali moramo je opravdati na terenu. Plej-of utakmice su drugačije od regularnog dela sezone.“ Grčki trener ističe potrebu za psihološkom reakcijom nakon teškog poraza u Istanbulu.

„Moramo reagovati psihički. Poslednja utakmica je bila jedna od najgorih u istoriji za nas. Moramo se odupreti tome. Besni smo i pokušaćemo odigrati dobru utakmicu, započeti plej-of s maksimalnom koncentracijom i pružiti svoj najbolji učinak“, dodao je.

Takođe je dotakao pitanje povređenih igrača.

„Lazarević nije trenirao danas. Videćemo kakvo će biti njegovo stanje sutra. Topić trenira individualno i nije u opcijama za igru. Što se Topića tiče, pratimo situaciju iz dana u dan, nadamo se da će se što pre oporaviti, a svi lekari i stručnjaci rade na tome. Tompkins je trenutno u igri, ali još je rano za potpunu spremnost s obzirom na povredu koju je imao. Uzimamo sve mečeve jedan po jedan, i imamo poverenja u njegovo iskustvo da nam pomogne“, izjavio je Sferopulos.