SRPSKA LIGA “BEOGRAD”: Komšije iz Zemuna vode glavnu reč

Foto: Mozzart

Ostalo je još osam kola do kraja ovogodišnjeg prvenstva u Srpskoj ligi “Beograd”. Kada je reč o plasmanu, trenutno vlada totalna nepoznanica. Kako na vrhu, u trci za najviši plasman, tako i u donjem delu i borbi za opstanak.

Već sutra (sreda), na programu su utakmice 23.vanrednog kola.

Zemun je istopio prednost u odnosu na Teleoptik i ona sada iznosi samo jedan bod. Dok su “optičari” bili sigurni u Bariču (3:0), dotle su zeleno-plavi osvojili samo bod u Surčinu. Zvezdara pokušava da trku učini interesantnijom.

Jasno je da će komšije iz Gornje varoši verovatno do poslednjeg trenutka da biju bitku oko prvog mesta i plamana među prvoligaše.

Kako će beogradski “sever”od naredne sezone da broji 14 klubova, nema sumnje da će veći boj ekipa morati da se preseli među zonaše. Na snovu trenutnog plasmana i stanja u Prvoj ligi Srbije, izvesno je da će zbog činjenice da se u ovaj rang vraća Radnički iz Novog Beograda,po sadašnjem stanju, četiri kluba će morati da ispadnu iz lige, a da bi u tom slučaju prvi potisnuti morao u baraž, sa trećeplasiranim timom Beogradske zone.

Rad je odavno prežaljen, a grupu timova koji imaju povoda za strepnju čine: Torlak, Prva iskra, GSP Polet Dorćol, BASK TEK, Brodarac, Budućnost, Sinđelić, PKB, Studentski grad, Jedinstvo, pa čak i Ušće Novi Beograd koje je na petom mestu?!

Parovi 23. vanrednog kola- sreda: Studenstski grad – PKB (14.00), Zvezdara – Jedinstvo (16.30), Rad – Torlak (16.39), Brodarac- Budućnost (16.30), GSP Polet Dorćol – Prva iskra (16.30), Teleoptik – Ušće Novi Beograd (16.30), Sinđelić – BASK TEK (16.30), Radnički (O) – Zemun (16.30).