SRPSKA LIGA „BEOGRAD“: Zemunska trka za prvoligaško društvo

fOTO: Sportal

Kako trenutno stoje stvari, sve je izvesnije da će dva kluba iz Zemuna da vode glavnu reč kada se govori o prvom mestu u Srpskoj ligi “Beograd”. Zemun trenutno ima 45, a Teleoptik 42 boda.

Najbliži pratilac vodećem tandemu je Zvezdara koja je posle osvajanja jesenje titule u nastavku potpuno zakazala, pa je sada na trećem mestu sa 37 bodova, dok bod manje ima obrenovački Radnički.

Teleoptik je na najbolji način iskoristio remi komšija na Carevoj ćupriji i zaostatak sveo na samo tri boda. “Optičari” su minulog vikenda kao gosti ostvarili pobedu u Kumodražu protiv Torlaka (2:1).

Zemun je ispustio pobedu bukvalno u nadoknadi vremena utamice sa BASK TEK. Imali su zeleno-plavi prenost, ali je domaćin uspeo da izjednači rezultat (2:2).

Radnički je je kao gost slavio kraj hale sportova u Novom Beogradu protiv Ušća Novi Beograd (3:1), Prva iskra je bila bolja od Studentskog trada (3:2).

Jedno od iznenađenja kola je svakako pobeda Sinđelića nad, ovog proleća neprevidovom Budućnošću i to u Dovanovcima (3:2). Važne bodove osvojio je Brodarac na Banjici protiv već otpisanog Rada (2:0).

Duel središnjeg dela tabele Jedinstvo – PKB, pripao je domaćina koji je zabeležio ubedljiv trijumf (4:0).