SRPSKA LIGA „VOJVODINA“: Sloven kiksnuo, Železničar se primako na bod

Foto: zr.klik

Odradili su klubovi Srpske lige „Vojvodina“ duele 22. vanrednog kola, koji su dodatno  zakomplikovali situaciju na vrhu tabele. Sloven je kiksnuo na svom terenu, jer je igrao nerešeno (3:3) sa gostima iz Belegiša, dok je Železničar bio ubedljiv na svojoj travi u duelu sa Prvim majem (4:1) i sada je razlika između prvog i drugoplasiranog samo bod u korist kluba iz Rume.
Goleda je viđena na meču Sloven – Podunavac, a domaćini su bod spasili u drugom minutu sudijske nadoknade. Železničar je u Inđiji na krilima trostrukog strelca Đokića, lako izašao na kraj sa ekipom Prvi maj.
Naftagas ljubomorno čuva kotu „tri“,l a u tome mu je pomogla sigurna pobeda nad pančevačkim „brzim vozom“ od 3:0. Bečejci su stigli do vrednih bodova protiv „fenjeraša“ iz Bačke Palanke, dok je sastav iz Šajkaša  rutisnki odradio fudbalsku sredu u meču sa OFK Kikindom. Hajduk 1912 iz Kule želi da se udalji iz trke za opstanak, pa kada se to ima na umu, onda je jasno zašto je pobeda nad Kabelom (1:0), došla u pravom trenutku.

Rezultati 22. kola: Železničar (I) – Prvi maj 4:1, Borac (Š) – OFK Kikinda 2:0, Sloven – Podunavac 3:3, Naftagas – Dinamo 1945 3:0, Hajduk 1912 – Kabel 1:0, Jedinstvo (SP) – Tisa 1:1, Bečej – OFK Bačka 3:1, Omladinac (NB) – Radnički (Z) 0:0.