Teniserke otputovale u Portugal

Foto: Starsport

Ženska teniska reprezentacija Srbije je krenula put Portugala gde će od 8. do 13. aprila nastupati u Prvoj grupi Evro-afričke zone Bili Džin King kupa, u Oejresu. Selektor Dušan Vemić je za turnir odabrao Miu Ristić, Lolu Radivojević, Elenu Milovanović, Aleksandru Krunić i Ninu Stojanović, objavio je Teniski savez Srbije.

Srbija, rangirana 25. na svetu, je treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), i biće vođa Grupe C. Žreb će se održati 7. aprila, a Srbija će se suočiti sa timovima iz drugog šešira, uključujući Holandiju (26), Mađarsku (27) i Švedsku (28), te iz trećeg i četvrtog šešira koji obuhvataju Tursku (33), Bugarsku (34), Grčku (44), Norvešku (48), Portugal (50) i Dansku (51).

Turnir će se odigrati u tri grupe, gde će svaki tim igrati protiv svakog, a prvoplasirane ekipe direktno će se kvalifikovati za plej-of za Svjetsku grupu. Drugoplasirane ekipe će se boriti za četvrto mesto u plej-ofu, dok će treće i četvrtoplasirani timovi igrati za plasman u dalje faze. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.