Vuk Ivanković i Jasek Malgoržate najbolji u martu!

Foto: Ossrb


Odbojkaški savez Srbije nagrađuje pojedince koji su izuzetnim učinkom doprineli da njihove ekipe ostvare vrhunske rezultate.
U martu, titule najkorisnijih igrača lige (MVP) idu u ruke Malgoržate Jasek, odbojkašice Crvene zvezde, i Vuka Ivankovića, odbojkaša Radničkog iz Kragujevca.

Korektorka Crvene zvezde, Malgoržata Jasek, zaslužila je priznanje za najbolju odbojkašicu u martu fantastičnim igrama u završnici ligaškog dela takmičenja, a posebno u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, u kojoj je svoju ekipu vodila do trijumfa od 2:1 protiv Uba i plasmana u polufinale. Crveno-bele su u ovom periodu zabeležile skor od 4 pobede i 3 poraza, a Poljakinja je postigla ukupno 167 poena (23,8 po meču). U tri četvrtfinalne utakmice sa Ubom Jasek je postigla čak 96 poena (32, 36, 28)! Malgoržata Jasek je u ovom trenutku 4. najefikasnija odbojkašica lige, prema ukupnom broju postignutih poena u sezoni.

Primač Radničkog iz Kragujevca, Vuk Ivanković, bio je u martu prva zvezda svoje ekipe, koja je zabeležila skor od 5 pobeda uz samo jedan poraz i plasirala se u polufinale plej-ofa. Na šest utakmica, Ivanković je postigao ukupno 93 poena (15,5 po meču). Vuk Ivanković je ove sezone ubedljivo najbolji primač lige prema procentu pozitivnog prijema, koji u proseku iznosi fantastičnih 60%.