TEŠKE REČI IZMEĐU ČOVIĆA I MIJAILOVIĆA: „Nadam se da ste promenili ili dezinfikovali stolicu“

Televizija Prva je pokušala da postigne nemoguću misiju – staviti predsednike KK Partizan, Ostoju Mijailovića, i KK Crvena Zvezda, Nebojšu Čovića, za isti sto. Međutim, prvo je gostovao Mijailović, a potom Čović.

Mijailović je bio oštar u svojim opaskama na račun Čovića, izražavajući nezadovoljstvo zbog njegovih postupaka i izjava. Osvrćući se na nedavni sastanak, Mijailović je istakao nedostatak korektnosti s Čovićeve strane.

„Nadam se da ste promenili ili dezinfikovali stolicu,“ rekao je Čović voditeljki, nakon čega je imao još jednu opasku, „Danas nije bilo dovoljno alkohola za dezinfikaciju.“

„Gospodin Grbović može da vam objasni. Ja sam kasnio na sastanak, sačekali su me Ostoja i Grbović, sastanak je trajao dva sata, bio je normalan, ali on je posle tri dana prekršio reč.“

Čović je uzvratio oštrinom, izražavajući svoje stavove i odbranu svog rada. Kritikovao je nedoslednost i licemerje, ističući svoje napore u košarci i privredi.

„On je tamo od 2015/16, nije imao pas za šta da ga ujede, sad je jedan od najbogatijih ljudi. Moja biografija, stepen obrazovanja se znaju. Radio sam važne javne poslove i u privredi i košarci. Ja ne mogu da budem s nekim ko ne drži reč,“ rekao je Čović.

Sukob je dostigao vrhunac kada su obojica komentarisala sastanak s Goranom Grbovićem. Mijailović je prozvao Grbovića zbog nedostatka transparentnosti, dok je Čović istakao neslaganje u pregovorima.

„Slušam Gorana Grbovića, koji bi trebalo da bude legenda Partizana. On me je pozvao na sastanak, sedeli su tu Grbović i Čović, rekao sam da nije u redu, nisam znao sa kim treba da se vidim. Nije taj razgovor trajao puno, nisam znao sa kim treba da pričam. O čemu da sarađujemo kada vi puštate i poturate priče. Ja radim po 12 sati dnevno jer želim nešto da naučim. Vi možete da pravite greške, ja ću da vam oprostim, ali ako poturate priče, onda nema zajedničke saradnje.“

Na kraju, Mijailović je izrazio pesimizam u vezi s poboljšanjem odnosa, ali ukoliko neko drugi preuzme Zvezdu, sve je moguće.

„Vidim da je najavio da je na izlaznim vratima, to je možda rešenje za bolje odnose. Jer niko ne zaslužuje tako loš odnos“  zaključio je Mijailović.

Čović ističe da mu mandat traje još dve godine.

„Moj mandat je kraj 2026. godine. Znam zašto se oni svega toga plaše. Zamene teza u medijima. Zamalo plasman u plej-in je enorman uspeh, a to što nismo mogli je katastrofa. Sve to ide sa adrese dotičnog. Kupuje poratle i pravi pljuvačinu. I sad vi hoćete da mi sednemo zajedno. Nemamo šta da pričamo zajedno. Moj odnos sa Pekovićem je bio izvanredan, sa Duškom Vujoševićem je bilo tako kako je bilo i sa Danilovićem, a ovaj čovek je nepogoda koji se dogodio našoj košarci. Nadam se da će se to uskoro završiti“ – zaključio je Čović