UNAI EMERI POKVARIO PLANOVE ARSENALU: Topdžije skliznule sa prvog mesta!

FOTO: Reuters

Na Emiratima je odigrana utakmica između Arsenala i Aston Vile. Gosti su u završnici meča uspeli da dođu do dva gola i nova tri boda. Ova utakmica je imala veliki značaj kako za jedne tako i za druge. Arsenalu su  potrebna tri boda da potvrde kiks Liverpula, dok su Aston Vili  potrebni bodovi u borbi za ligu šampiona i da opravdaju trud Nju Kastla koji je deklasirao Totenhem juče.

Prvo poluvreme je bilo izuzetno zanimljivo. Na samom početku utakmice, već u drugom minutu Oli Votkins je imao priliku da svom timu obezbedi prednost, ali nije imao sreće jer je promašio ceo gol. Samo deset minuta kasnije je i Kai Haverc imao sličnu priliku, ali je on bio precizniji u odnosu na Votkinsa, međutim Martinez mu je bez problema odbranio šut.

Prvi žuti karton na meču je viđen već u 14. minutu kada je David Kut upisao u beležnicu Morgana Rodžersa. U 36. minutu je Ben Vajt sankcionisan.

U 39. minutu je bila najveća prilika u prvom poluvremenu, Oli Votkins je pogodio stativu. U nastavku prvog poluvremena smo videli još jedan karton za odbranu Arsenala, požuteo je Gabrijel u 45. minutu.

Drugo poluvreme je bilo mirno sve do 62. minuta kada je Juri Tilemans pogodio prečku. Odmah sledeći napad je Kai Haverc zaradio javnu opomenu.

Šansi uopšte nije bilo do 84. minuta kada je na asistenciju Luke Dinja gol postigao Leon Bejli, imao je zadatak samo da gurne loptu u praznu mrežu. Tri minuta kasnije totalna rapsodija Topdžija… Juri Tilemans je uspeo da uposli Olija Votkinsa koji je ostao u situaciji jedan na jedan sa golmanom, te je lagano duplirao prednost svog tima.

Pokušavali su izabranici Mikela Artete da se nekako vrate u meč, ali to im bivši trener Arsenala Unai Emeri nije dozvolio.