Ženski klubovi Crvene zvezde najavili finiš sezone

Foto: Crvena zvezda

U zgradi SD Crvena zvezda održana je konferencija povodom završnica prvenstva za tri ženske selekcije, a u pitanju su rukometni, fudbalski i vaterpolo klubovi crveno-belih.

Sve tri selekcije su u trci za duplu krunu i izborile su liderske pozicije pred plej-of, te se nadaju pozitivnim ishodu na kraju sezone.

Rukometašice su osvojile prvi kup u istoriji kluba, te su predstavnici ŽRK Crvena zvezda – Milan Vujko i Leposava Glušica bili i više nego zadovoljni.

Sav trud koji nosi ekipa Crvene zvezde se prenosi na teren i na taj način smo dolazili do pobeda. Sva energija u ekipi sa stručnim štabom se prenosi na teren i to je za nas ključ uspeha. Veliki ponos je osvojiti Kup Srbije, što je prvi za nas, a svaka devojka ima svoj doprinos za njega. Nadam se da ćemo zadržati provesti sezonu na pravi način i da ćemo se radovati duploj kruni – rekla je rukometašica, Leposava Glušica.

Sve devojke koje nastupaju za Crvenu zvezdu imaju pobednički mentalitet. Vodim se rečenicom da se sreća ne dobija, već zaslužuje, a one su skroz posvećene, žive i udišu rukomet, te su na pravom putu – istakao je predsednik Upravnog odbora rukometnog kluba, Milan Vujko.

ŽFK Crvena zvezda ima svih 14 pobeda u prvenstvu i blizu je šampionkse titule sa sedam bodova više od Spartaka, što bi bio prvi naslov prvaka u istoriji, a plasirale su se i u polufonale Kupa Srbije. Predstavnice ženskog fudbalskog kluba bile su predsednica – Sandra Sremčević, kao i Tijana Đorđević, kapiten ekipe.

Znamo koji nam je cilj i težimo ka tome da po prvi put u istoriji osvojimo titulu šampiona države. Osećamo blago tremu, ali ne letimo visoko i daćemo sve od sebe do kraja da pehar završi u našim rukama. Naredna utakmica protiv Spartaka nam je najbitnija u dosadašnjem toku sezone i nadamo se pobedi – istakla je Tijana Đorđević.

Mukotrpan i dug proces je bio doći do čela tabele. Proces traje preko tri godine, uložili smo mnogo truda, rada, finansijskih sredstava. Tijana je ovde preko 10 godina i zna koliko je teško bilo prvo biti drugi, a onda i lider na tabeli, tako da sam ponosna na devojke, koje su podigle lestvicu i sada su na pragu osvajanja titule – reči su predsednice kluba – Sandre Sremčević.

Prvo mesto u plej-ofu brane i dame koje igraju vatrpolo, a nalaze se i u polfinalu Kupa, koje će igrati protiv Taša. Nedavno su osvojile i drugo mesto u Led Čelendžer Kupu, što je prva evorpska medalja ženskog vaterpola u Srbiji.

Očekujemo da uđemo u finale Kupa Srbije i nastavak teških mečeva sa Vojvodinom, sa kojom imamo negativan niz, ali se nadamo da ćemo u ovoj završnici sezone uspeti da ga prekinemo. Proradio je inat u nama i daćemo sve od sebe da slavimo. Veoma će nam značiti da se nađu i navijači na našim bitnim mečevima i ovom prilikom ih pozivam – istakla je vaterpolistkinja, Hristina Ilić.

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda postoji od 2013. godine, a do sada smo osvojili pet duplih kruna i još tri kupa, kao i Led Čelendžer, što je prvi evropski trofej sa ženski vaterpolo u istoriji, tako da na pravi način branimo boje Crvene zvezde, a ono što nas čeka jeste veoma bitno. Želimo da posle tri godine skinemo Vojvodinu sa vrha i potrudićemo se da u tome uspemo – reči su predsednice Upravnog odbora ŽVK Crvena zvezda, kao i glavnog trenera – Dragane Ivković.

Program je zatvorio sekretar SD Crvena zvezda – Zoran Avramović, koji je poželeo sreću svim selekcijama da napune trofejne vitrine na kraju sezone.

Čuli ste tri veoma lepe priče sa puno rada, truda i odricanja, a narednog vikenda ćemo imati priliku da napravimo veliki korak ka osvajanju novih trofeja, zato želim puno sreće našim selekcijama – istakao je Zoran Avramović.