Zvezda ozbiljno zagrizla za vezistu Šturma!

FOTO: Sturm Graz

Itar Kiteišvili je potencijalno pojačanje crveno-belih u tokom letnje pijace.

U pitanju je Gruzin Itar Kiteišvili. Naime, u redovima srpskog šampiona je već bio jedan igrač Gruzijskog porekla, Irakli Azarov koji je prošle sezone tokom letnjeg prelaznog roka prodat Šahtjoru za tri miliona evra, dok bi drugi već ovog leta mogao da obuče crveno-beli dres.

Vezni igrač iz Šturma se ove sezone pokazao kao jedan od najboljih igrača austrijskog šampionata, i Zvezda ne krije da želi da ga dovede u svoje redove.

Čelnici Crvene zvezde su tokom vikenda gledali Kiteišvilija kada je Šturm odigrao nerešeno protiv Salcburga.

Pomenuti igrač je član Austrijskog Šturma punih šest godina. Od 2018. godine je odigrao 182 utakmice, postigao je 37 golova i zabeležio je 32 asistencije.

Primarna pozicija Otaru Kiteišviliju je centralni vezni i malo naginje ka ofanzivnom veznom, time bi Zvezda dobila i trećeg sjajnog vezistu pored In Bom Hvana i Gejlora Kange.

U Crvenoj zvezdi tek treba da se vidi da li je Otar igrač koji bi mogao da napravi iskorak Crvenoj zvezdi u Evropi, obzirom na to da će sada već izvesno Luka Ilić potpisati za crveno-bele, a Ilić takođe pokriva poziciju veziste.

Dobra stvar za Zvezdu je ta što će na kraju ove sezone Kiteišvili postati slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa Šturmom, dok je malo lošija stvar ta što je on standardni član reprezentacije Gruzije koja se po prvi put u istoriji plasirala na Evropsko Prvenstvo.