Zvezdi prija Novi Sad – protiv Vojvodine brani niz od 11 pobeda na Karađorđu!

Foto: Starsport

Crvena Zvezda će u nedelju sa početkom od 17: 30 h gostovati ekipi Vojvodine, a meč na stadionu Karađorđe već više decenija ima epitet derbija.

Ipak ovaj meč već nekoliko godina više odgovara beogradskim crveno-belima koji imaju fantastičan niz od čak 11 uzastopnih pobeda na gostovanju u Novom Sadu.

Vojvodina je poslednji put uspela da izvuče bod još 2. aprila 2016. godine kada je meč odigran bez golova, a skoro godinu dana kasnije, 8. marta 2017. je počeo Zvezdin niz.

Tog dana je meč završen pobedom zvezde od 3: 2 iako je na poluvremenu Vojvodina vodila sa 2: 0 zahvaljujući golovima Melega i Puškarića. Demijan Le Talek je započeo preokret tima iz Ljutice Bogdana da bi ga kompletirali Ričmond Boaći i autogol Puškarića.

Od tog dana Zvezda ne zna ni za poraz ni za nerešeno na Karađorđu a najubedljiviji poraz je Vojvodina doživela 1. maja 2019. godine kada je srpski šampion slavio sa 5: 0 golovima Pavkova, Vukanovića, Bena i Joveljića koji se u listu strelaca upisao dva puta.

Ovaj Stadion je poslednji put okršaj dva tima video u novembru prošle godine kada su Beograđani slavili sa 2: 1 a blistao je Osman Bukari koji je postigao dva gola. Pogodak za Vojvodinu je tada dao Milosavljević.

Biće izuzetno interesantno gledati na koji način će oba tima pristupiti meču s obzirom da Crvena Zvezda Još uvek nije overila šampionsku titulu pa je svaki bod i dalje bitan dok Vojvodina osokoljena pobedom protiv Radničkog iz Kragujevca traži nastavak odlične forme koju svakako Novosađani žele da krunišu eventualnom pobedom u finalu Kupa gde im je takođe protivnik Crvena zvezda.