Zvezdina sezona u Evroligi će brzo pasti u zaborav!

FOTO: KK Crvena zvezda

Glavni krivci Zvezdine loše sezone, Nejpir, slab učinak Tobija, mnogo povreda…

Crvena zvezda je ove sezone u Evroligi ostvarila tek 11 pobeda dok su poraženi čak 23 puta. Sezonu su završili na 16. Poziciji.

Sezonu su otvorili pobedom protiv Asvela, Nedović i tada član crveno-belih Nejpir su bili najistaknutiji u redovima crveno-belih. Nakon te pobede krenuo je potop u klubu sa Malog Kalemegdana, naime, vezali su šest poraza nakon čega je Duško Ivanović smenjen i doveden je Janis Sferopulos.

Mnogo tadašnjih Zvezdinih igrača su tokom sezone napustili klub, Nejpir kao najveće pojačanje u sezoni je napustio klub pre kraja prvog dela sezone, očigledno se nije snašao u klubu, ali to neopravdava njegovo loše izdanje koje je nastavio da pruža i u ekipu u koju se vratio. Simović doveden iz NBA takođe kao zvučno pojačanje međutim… Na pola sezone je poslat u Bešiktas kod Dušana Alimpijevića na “čeličenje“, dok je Bjelica potpisao za klub te se pri kraju sezone penzionisao, nije odigrao nijednu utakmicu u povratku u Crvenu zvezdu. Promašilo se sa par igrača, već pomenuti Nejpir i Simonović, pored njih na toj listi su i Tobi, Gilespi, Smart… Ovi igrači očigledno nisu baš ozbiljno shvatili dres Crvene zvezde.

Neki igrači koji su dovedeni su u suštini dovedeni kao sekundarni igrači. Na primer, Jago je doveden kao treći plej, nakon odlaska Nejpira i veliki broj povreda Teodosića, primoran je bio da igra prvog pleja, imao je uspona i padova, ali ne smemo da mu zamerimo kada znamo da je doveden kao TREĆI plej. Bolomboj je doveden na drugi centar, Simonović je bio ispred njega, ali je Bolomboj sjajnim partijama dobio ponudu da produži ugovor tokom sezone.

Sve u svemu, rezultatski loša sezona u Evroligi, izgubljene su neke utakmice koje su već bile “dobijene“. Zvezdi ostaje da se bori za trofej ABA lige, uspešno su osvojili prvo mestu u regionalnom delu takmičenja.