ANALIZA: Koliko Mega može bez Uroša Plavšića protiv Crvene zvezde?

FOTO: KK Mega MIS

Košarkaš Mege Uroš Plavšić sigurno neće igrati prvu polufinalnu utakmicu ABA lige protiv Crvene zvezde zbog povrede koju je doživeo u drugom meču protiv Cedevita Olimpije.

Centar Mege ove sezone u proseku beleži 15.7 poena, 7.8 skokova, 1.3 asistenciju, 0.5 kada su u pitanju ukradene lopte i 0.6 blokada.

Obzirom na to da Plavšić neće igrati prvu utakmicu jer mu još uvek nije napravljena maska zato što je otok na licu i dalje prisutan.

Podsetimo se, u drugom meču četvrtfinala ABA lige protiv Cedevite je doživeo povredu lica, odnosno zadobio je četiri preloma na licu, te će maska biti napravljena kada mu se uzmu mere, a to trenutno nije moguće zbog već pomenutog otoka.

U odsustvu Plavšića, posle njega je poenterski najbolji Nikola Đurišić koji je u regularnom delu sezone po utakmici beležio 14.4 poena, dok je u skokovima znatno slabiji od pomenutog centra sa svega 2.7, asistencije su mu na solidnom broju od 3.4, dok uspe da ukrade jednu loptu tokom utakmice. Đurišić je bio najbolji igrač Mege u seriji protiv Cedevite.

Uroš je lider Mege u poenima, ali i u skokovima, odmah iza njega je 19-godišnji Andrija Jelavić koji po utakmici obezbedi 7.6 skokova, dok je u poenima dvocifren sa 10.6, asistencije su mu slabija strana jer ima svega 1.7, ali ukradene lopte su na 1.4, dok uspe po proseku da udari jednu blokadu za vreme utakmice.

Ne smemo da zaboravimo i Stefana Miljenovića koji je takođe kao i Đurišić imao sjajnu rolu u seriji protiv Cedevite. Prvu utakmicu je postigao 16 poena, podelio je šest lopti i obezbedio je tri skoka, dok je drugu utakmicu završio sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije. Tokom sezone je napravio statistiku od 11.9 poena po utakmici, 3.6 skokova, 2.8 asistencija i jednu ukradenu loptu.

Poslednju utakmicu koju je Mega odigrala protiv crveno-belih je slavila 83:89, a najraspoloženiji igrači u redovima Mege su bili upravo Plavšić, Jelavić, Miljenović i Đurišić.

Miljenović je utakmicu završio sa 16 poena, Jelavić je brojao do 13 uz pet skokova, Plavšić je upisao 10 poena i obezbedio je sedam skokova, dok je Đurišić postigao devet poena, uhvatio tri lopte i podelio četiri asistencije.

Dakle, iako je Mega “ranjena“, još uvek imaju igrače koji ozbiljno mogu da priprete izabranicima Janisa Sferopulosa.

Plavšić je van rostera, i time će već pomenuti igrači dobiti više minuta. Sad, koliko Mega može bez svog najboljeg igrača ove sezone (ne računamo Topića koji je član Crvene zvezde) ostaje nam da vidimo. Ono što je sigurno, to je da će ovaj trio Miljenović, Đurišić i Jelovac biti ozbiljan problem za klub sa Malog Kalemegdana.

Utakmica će se odigrati sutra u 19 časova.