Arena ili Pionir? Gde će Zvezda dočekati drugog finalistu?

FOTO: MN Press

Da li će Zvezda dočekati drugog finalistu u Areni ili u Pioniru?

Naime, Zvezda je u prvoj utakmici polufinalne serije dočekala Megu u Pioniru u kojem je bodrilo crveno-beli klub više od 6.000 ljudi iako je bio Veliki petak, istakao je i Grčki stručnjak da se trofeji lakše osvajaju u Pioniru, ali da se druge strane u Arenu staje 20.000 navijača.

Obzirom na to da je Zvezda savladala Megu i u drugoj utakmici, dok je Budućnost na 1:1 sa Partizanom, uprava Zvezde ima malo više vremena da dobro razmisli o toj odluci, da li će se ugostiti protivnik u Pioniru, ili će to ipak biti Arena.

Pretprošle sezone je Zvezda sve tri utakmice odigrala u Pioniru protiv Partizana i sve tri utakmice je pobedila u finalu ABA lige, iako su u poslednjoj utakmici navijači bili izbačeni napolje, dok ove sezone Zvezda ima jednu pobedu više od Partizana u međusobnom skoru, ukupno 3:2 zbog finala Kupa Radivoj Korać.

Zvezda je ugostila Partizan u Areni u okviru Evrolige, a i u okviru ABA lige, iako “Delije” bojkotuju ABA ligu, na toj utakmici je u Areni bilo oko 20.000 ljudi. E sad, ako se uprava Zvezde odluči da se finalna serija igra u Pioniru onda će mnogo navijača koji imaju sezonske karte otpasti obzirom na to da u Pionir ne može da stane više od 8.000 ljudi, dok to u Areni nije slučaj.

Moramo da napomenemo da veliki uticaj imaju i finansije, odnosno da će mnogo više klub zaraditi ako se ipak odluče da se igra u Areni.

Ostaje nam samo da sačekamo odluku uprave Crvene zvezde, te ćemo tada imati širu sliku na ovu temu.