Đurišić sjajan u dvomeču protiv Zvezde: NBA ili Evropa?

FOTO: ABA liga

Košarkaš Mege Nikola Đurišić je imao impresivnu seriju protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige.

Iako je Mega deklasirana od strane kluba sa Malog Kalemegdana, svetla tačka u toj seriji je bio Nikola Đurišić.

U prvoj utakmici je Đurišić ubacio 26 poena, uz četiri skoka i dodao je pet asistencija, dok je drugu utakmicu završio sa 12 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija.

Bio je impresivan i protiv Cedevite u četvrtfinalnoj seriji ABA lige kada je postigao 31 poen uz indeks korisnosti od 38, nakon toga se prijavio za NBA draft.

Naime, obzirom na to da će ove sezone NBA draft biti slabiji nego prethodnih godina, ovo je prilika za Đurišića da bude visoko kotiran, jer ove sezone po proseku beleži 15 poena, 2.8 skokova i 3.5 asistencija po utakmici.

Ovo je prilika i za Zvezdu, pričalo se da će možda Đurišić pojačati crveno-bele, ali nakon sjajne partije protiv Cedevite, ipak se odlučio da se prijavi za ovogodišnji NBA draft koji će se održati 26. i 27. juna. Ipak, ako Đurišić ne bude zadovoljan u najboljoj ligi sveta, velike su šanse da onda obuče crveno-beli dres.

Moramo uzeti u obzir da je Đurišić još uvek mlad, te i da bude izabran u prvih 10 recimo, teško je opstati u NBA ligi tako mlad bez ikakvog iskustva, a to iskustvo bi mogao još više izgraditi u Zvezdi igrajući Evroligu.

Naravno, tu je i poznata “Summer league“ (Letnja Liga) u kojoj uglavnom igraju igrači koji su tek došli u klub, kao što je Petrušev igrao za Filadelfiju pred početak ove sezone u NBA, da bi kasnije bio trejdovan dva puta, te se vratio u Evropu.

Da li će Nikola ostati u NBA nakon drafta, ili će ipak pojačati redove Crvene zvezde, ostaje nam da vidimo.