Dortmund je uspeo da iznenadi PSŽ, da li će uspeti i u revanšu?

FOTO: Eurosport

Borusija Dortmund ima prednost protiv PSŽ-a u prvom meču, jer su slavili sa 1:0.

Francuski klub je apsolutni favorit za prolazak u finale. Naime, finansijski Dortmund ne može da se poredi sa njima, takođe ni same zvezde Dortmunda nisu dorasle PSŽ-u, ni trener im nije toliko poznat koliko je poznat trener PSŽ-a Luis Enrike.

Edin Terzić je u Dortmund došao 2018. godine kao pomoćni trener, te je od 2020. postao prvi trener. Uglavnom je svoju trenersku karijeru bio pomoćni trener u Dortmundu do 19 godina, drugi tim Dortmunda, u Dortmundu do 17 godina je bio nešto malo i prvi trener, te je otišao iz nemačke u Bešiktaš gde je takođe bio pomoćni trener, pa u Vest Hem na dve godine, zatim se vratio u Dortmund 2018. godine kao pomoćni trener do 2020. i od tad je glavni trener.

Kada su u pitanju zvezde oba tima, PSŽ može više da se pohvali. Prvo i najbitnije od svega, francuski klub ima Embapea, dok su tu Dembele koji je igrao pre nosio dres Dortmunda, tu su Markinjos koji je kapiten, Lukas Ernandez, Hakimi, Donaruma… Što se tiče Dortmunda, nisu ni oni slabi, ali kada uporedimo njihove igrače sa igračima PSŽ-a, vidi se razlika. U Borusiji Dortmund su Sančo, Humels, Brant, Rojs, naravno ima ih još, ali ovo su ipak igrači koji su malo bolji od ostalih.

Može li Dortmund ponovo da iznenadi PSŽ i uspe da se plasira u finale Lige šampiona, ostaje nam da vidimo. Utakmica se igra sutra sa početkom od 21:00h.