Odluke u FSS mora da donosi Dragan Džajić!

Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije se suočava sa mnogim izazovima za koje deluje da se ne pronalaze adekvatna rešenja. Odgovornost za poteze poput izgubljenih mladih igrača koji odlučuju da igraju za druge reprezentacije kao i činjenica da selektor Dragan Stojković još uvek nije potpisao novi ugovor izazivaju nepoverenje kod javnosti.

Čini se da je problem u nedovoljno izraženoj ulozi predsednika Saveza Dragana Džajića koji bi trebalo da ima znatno bitniju ulogu od postojeće. Džajić je često po dolasku osporavan zbog godina, ali je nesumnjivo njegovo fudbalsko iskustvo i znanje, a kao glavni čovek Saveza definitvno ima moć da stabilizuje situaciju.

Stiče se utisak da je rešenje za poboljšanje stanja u Savezu intenzivniji rad Dragana Džajića čija uloga ne treba da bude ,,na papiru“ , već da se njegovo veliko znanje kanališe na pravi način i primeni u korist srpskog fudbala.

Nedimović i Šurbatović se sve ređe pojavljuju, pa ne bi trebalo da čudi da Džajić preuzme ulogu koja mu sa punim pravom i pripada i dovede Savez na željeni nivo na zadovoljstvo fudbalskih radnika i navijača bez kojih ništa ne bi bilo moguće.