Ljubinko Drulović za „Max Sport“: Partizanu potrebne sistemske promene

Foto: RTV Vojvodina

U dva navrata bio je deo Partizanove porodice. Prvo kao igrač, a posle i kao šef stručnog štaba. Otuda, Ljubinko Drulović ima težinu da kaže neku reč o aktuelnom trenutku kluba iz Humske 1.

Pratimo svi da se poslednjih dana digla velika prašina oko trenutne situacije u Partizanu – počeo je razgovor za „Max Sport“ proverni stručnjak.

– Nekako je to i razumljivo, jer je reč o klubu u kojem se sve meri. Ako nema rezultata, onda su to igrači, ako ekipa ne igra kako se priželjkuje, tema je trener i tako u krug. Razumljivo, navijači su nezadovoljni kada nema rezultata.

Crno-beli još jednu sezonu završavaju bez osvojenog trofeja?

Dešavalo se to i ranije, ali to je ono što pričam, navijači su željni trofeja, jer se to jedino ceni. Oni su merilo svega. Spletom okolnosti Partizan je došao u takvu situaciju. Gubili su bodove tamo gde se očekivalo da su već osvojeni, a to je pogrešno razmišljanje. Smatram da ovaj tim mog bivšeg kluba, ima kvalitet, nekoliko odličnih individualaca, ali je negde napravljen  propust.

Šta bi po Vama, trebalo da se uradi da se klub vrati na pobedničke staze?

Ljudi koji trenutno vode Partizan svakako najbolje znaju šta valja činiti. Ako mene pitate, onda je to strpljenje i da se izvrše sistemske promene, koje su očigledno potrebne. Kažem, reč je o velikom klubu koji ima kadrove u svakoj sferi funkcionisanja, samo sve to treba složiti. I ne sumnjam da se to neće i dogoditi.

Kako gledate na promene trenera?

Nije to ništa novo u našem fudbalu. Lično sam osetio to na svom iskustvu. Mogu da se složim ili ne, ali svakako razumem. Duljaj je imao ogroman pritisak. On je vojnik Partizana, znao najbolje šta traži njegov posao, za koji smatram da je radio dobro, ali se opet vraćamo na početak, izostali su rezultati i tu je problem svih problema.

Nije to sve od nekadašnjeg igrača i trenera crno-belih.

Partizan treba da se okrene svojim igračima, jer poznato je kakvu omladinsku školu ima. Istina, njih i sada ima, ali to može da bude jedno od rešenja za budućnost. Na kraju, ubeđen sam da će crno-beli vrlo brzo stati na stabilne noge. Strpljenje i postavljanje zdravog sistema su uslov svega – naglasio je na kraju Ljubinko Drulović.