Kritike za Sašu Ilića po dolasku u Rusiju

Foto: Sportal.bg

Nakon što je napustio grčki Atromitos Saša Ilić je postao šef stručnog štaba Pari NN-a Gde je na zvaničnom predstavljanju dobio izuzetno toplu dobrodošlicu od strane generalnog direktora Davida Valerieviča Melik-Huseinova, ali je naišao i na osudu pojedinaca kojima čini se nije baš najjasnije čime je srpski stručnjak zaslužio da se nađe na klupi ruskog tima.

Sašu smo prvi put sreli 23. avgusta 2023. godine, kada se pripremao uži izbor kandidata za mesto trenera za nepredviđene hitne situacije. Saša Ilić je tada još uvek bio broj jedan u našem užem izboru. Sve dok je ekipa uspešno radila, naše analitičke kalkulacije su čekale svoje vreme, a kada je kucnuo čas i prvi koga smo kontaktirali bio je Saša Ilić. Održali smo niz pregovora, razgovarali o planovima i zajedničkim obavezama i danas potpisali ugovor. Što se tiče kriterijuma, naši servisi su sveobuhvatno analizirali informacije o mnogim ligama širom sveta, a uzimajući u obzir naše mogućnosti, planove i strategiju, Saša je završio na našoj listi – odgovorio je Melik-Huseinov tokom zvaničnog predstavljanja Ilića na pitanje zašto su se odlučili upravo za njega.

Bivši trener Dimitrij Čerišev je u izjavi za Čempionat izrazio nezadovoljstvo povodom dovođenja Ilića i izjavio da mu nije jasno po kom kriterijumu on zaslužuje da bude trener kluba.

Ko je Saša Ilić? Šta je on osvojio da bi postao trener Nižnjeg? Zašto je posao dobio čovek koji nikada ništa nije osvojio u karijeri? Trebalo je da ostane prethodni trener Kazova do kraja sezone na klupi – rekao je Čerišev.

Ovo je vrlo rizičan potez rukovodstva kluba. Budimo realni, Ilić ne poznaje rusko prvenstvo. Pre samo nedelju dana trenirao je drugi tim. Ne poznaje igrače. Ne zna specifičnosti ovdašnje lige. To su već tri minusa sa kojima je došao ovde – stav je Vladimira Radimova – bivšeg reprezentativca Rusije i fudbalera Zenita.