La Liga – Pregled kola

Foto: Instagram/gironafc

U danu za nama odigrane su četiri utakmice u La Ligi, a najzanimljivije je bilo u duelu između Đirone i Barselone.

Domaćin je savladao Katalonce sa 4:2 i preuzeo drugo mesto, četiri kola pre kraja šampionata. Portu je blistao sa dva gola i jednom asistencijom, dok je Dovbik zabeležio pogodak i jedno ključno dodavanje. U redovima Barselone Kristensen i Levandovski su pogađali za 0:1, odnosno 1:2. Ovim trijumfom Đirona je obezbedila plasman u najelitnije klupsko takmičenje.

Fudbaleri Real Madrida su postali prvaci Španije po 36. put u svojoj istoriji, pobedom nad Kadizom 3:0. Mrežu je načeo Diaz u 52. minutu, a na dva gola predmosti je povisio Belingem u 68. minutu na asistenciju strelca prvog gola. Tačku na susret je stavio Hoselu u trećem minutu nadoknade.

Real Sosijedad je savladao na svom terenu Las Palmas sa sigurnih 2:0. Domaćin je posao rešio u prvom poluvremenu, prvo autogolom Suareza, dok je konačan ishod utakmice postavio Beker u nadoknadi prvog dela igre.

U poslednjoj utakmici je Atletiko Madrid minimalnim rezultatom slavio protiv Majorke. Jedini pogodak na utakmici je postigao Rikelme nakon pet minuta igre. Sada “Jorgandžije” zauzimaju četvrtu poziciju sa 6 bodova viška u odnosu na Atletik iz Bilbaa.