MINESOTA UZELA BREJK U DENVERU: Jokić odigrao ispod svojih standarda!

Košarkaši Denver Nagetsa su poraženi kod kuće od Minesote Timbervulvsa rezultatom 106:99 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije.

Nikola Jokić i Nagetsi nisu pružili svoj najbolji nastup, omogućivši Timbervulvsima da zasluže brejk u seriji rezultatom 0-1.

Jokić je postigao 32 poena, uhvatio osam skokova i zabeležio devet asistencija, ali je takođe izgubio sedam lopti, uz šut iz igre 11/25.

Ni Džamal Marej nije bio raspoložen u šutu, postigavši 17 poena uz šut 6/14, dok je Porter Junior završio utakmicu sa 20 poena, uz šut 6/13.

Na strani Minesote, istakao se Entoni Edvards sa 43 poena, dok je Tauns dodao 20 poena. Važnu ulogu odigrali su i Naz Rid sa 16 poena, od kojih je 14 postignuto u poslednjoj četvrtini, kao i Rudi Gober sa dva ključna koša u završnici.

Denver je prikazao ispodprosečnu igru, te će morati da podigne nivo ukoliko želi da se plasira u finale Zapada.

Naredni meč se igra u utorak u 04:00. Šampioni su otvorili meč veoma loše, što su „vukovi“ Minesote iskoristili za vođstvo od 4:18. Edvards je bio sjajan, postigavši većinu poena za svoj tim.

Iako su analitičari pre serije isticali prednost Minesote u klupi, Denver je novim igračima, posebno Redžiju Džeksonu, uspeo da pronađe ritam i da serijom 21:3 završi prvu četvrtinu.

Jokić je krajem četvrtine podigao nivo igre, što se odrazilo na rezultat, 25:23.

U drugoj četvrtini gledali smo još tvrđu košarku, ali Nagetsi su otišli na poluvreme sa +4, 44:40. Tokom treće četvrtine, bilo je jasno da će se stil igre promeniti u korist Minesote.

Konli je postao aktivan, Edvards je nastavio sa sjajnim partijama, a ključnu ulogu je odigrao Naz Rid, koji je ubacio 14 od 16 poena u poslednjoj četvrtini, čime je obezbedio pobedu Timbervulvsa.

U završnici, Rudi Gober je takođe postigao dva ključna koša, čime je Denveru onemogućeno da se oporavi.