„Max Sport“ saznaje: Kolubara pred izbacivanjem iz Prve lige?

Foto: Sportklub

Kolubara se nalazi u krugu klubova koji će se verovatno do poslednjeg kola plej-auta boriti za opstanak u Mocart bet Prvoj ligi Srbije. Praktično, svaki naredni duel (Dubočica, Metalac, Sloboda i OFK Vršac), mogao bi da bude kvalifikacioni za „rudare“.

Međutim, kako saznaje „Max Sport“ postoji realna opasnost da Lazarevčani i pored obezbeđenog izborenog, ipak opstanka ostanu bez prvoligaškog fudbala. Naime, Fudbalski savez Srbije, poslao je dopis Kolubari da izmiri nagomilana dugovanja, kako prema naconalnoj kući fudbala, tako i prema bivšim igračima i trenerima koji su sporove dobili pred arbitražnim sudovima.

Podsetimo, Kolubara se nedavno nije našla na spisku klubova koji su dobili licencu za narednu sezonu, a kao glavna prepreka, upravo su se pominjali fanansijski problemi koje prvoligaš iz Lazarevca ima.

Protekleog leta, FSS je kaznio zeleno-crne oduzimanjem bodova, posle čega se rukovodstvo kluba žalilo Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, gde je kazna praktično samo ublažena, ali Kolubara nije mogla da izbegne selidbu u niži rang, pa je morala da se oprosti od Superlige Srbije.

Ostaje da se vidi kako će se rešiti, najnoviji, očigledno veliki problem za klub koji iza sebe ima 105 godina postojanja. Navodno, pominje se suma od nekoliko desetina hiljada evra duga.