Na koga bi Zvezda mogla u plej-ofu za Ligu šampiona? Od jedne ekipe se treba čuvati!

Foto: YAK Agency

S obzirom da će u hrvatskom šampionatu titulu izvesno osvojiti Dinamo Zagreb kao i Šahtjor u ukrajinskoj Ligi izvesno je da ipak nema ništa od direktnog plasmana u Ligu šampiona za Crvenu zvezdu već je šansu morati da traži preko plej-ofa.

Dobra stvar je što Crvena zvezda zbog odličnih rezultata prethodnih sezona vrlo lako može da ostvari status nosioca što ipak s obzirom da u plej-ofu nema loših protivnika neće nositi prevelike povlastice.

Za sada je izuzetno teško prognozirati na koga će moći da ide Crvena zvezda s obzirom da mnogi šampionati još nisu rešeni ali je izvesno da će najozbiljniji protivnik koji će biti u grupi nepovlašćenih verovatno biti turski Galatasaraj.

Istom logikom gledano Zvezda će moći da se susretne sa ekipama sa kojima bi se lakše snašla od turskog Šampiona a u pitanju su Bodo Glimt, Slovan Bratislava i Sparta Prag.

Od timova čiji se status još ne zna i zavisi od plasmana ekipa iz drugih liga tu su Makabi Tel Aviv i Karabag sa kojima bi Zvezda svakako mogla da se meri.

Kada se sve uzme u obzir ukoliko se zadrži okosnica ekipe Crvena zvezda će verovatno biti favorit protiv većine ekipa u dvomeču koji će odlučiti plasman u Ligu šampiona ali treba biti oprezan i ne dozvoliti ni najmanji kiks jer novi koncept ne prašta greške.