Superliga: Ko će ići u Evropu?

Foto: Superliga Srbije/Facebook

Pored zvezde koja je sigurno obezbedila učešće u plej-ofu za Ligu Šampiona a u Superligi i dalje vlada grčevita borba za Evropu u kojoj će razliku napraviti možda čak i samo jedna utakmica.

Na drugom mestu na tabeli je trenutno Partizan koji ako uspe da održi dobre rezultate može da obezbedi učešće u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona gde bi ga jedna rutinska pobeda poslala u u garantovano evropsko takmičenje čime bi nadomestili rezultat od prošle godine kada su ostali bez Evrope.

Njegov direktan konkurent je trećeplasirani tsc koji ne treba još uvek otpisati iz borbe za drugo mesto ali ukoliko ostane na poziciji koju trenutno drži obezbediće plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope i to u drugu rundu što znači da bi mu trebale barem dve pobede da osigura Evropu.

Velika novina u odnosu na prethodne sezone je činjenica da će Radnički iz Kragujevca najverovatnije učestvovati u kvalifikacijama za Ligu konferencija ali će početi tek od druge runde kao četvrto plasirani pa će morati da igra na najvišem nivou kako bi obezbedio Evropu.

Poslednje mesto će odlučiti Pobednik Kupa Ukoliko to bude Crvena zvezda To će odgovarati ekipi TSC-a koja će u tom slučaju igrati play-off za Ligu Evrope i samim tim imati zagarantovanu evropsku jesen.

Ukoliko pobedi Vojvodina otvaraj se učešće u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope gde bi joj jedna pobeda obezbedila učešće makar u Ligi konferencija.

Ukoliko sve prođe kako treba Srbija je na dobrom putu da ponovo ima četiri predstavnika u evropskom takmičenju, ali nije dovoljno samo kvalifikovati se, kao što smo videli ove sezone, već su rezultati u grupi važni kako bi se napredak nastavio i u narednim sezonama i kako bismo ponovo gledali preko tri srpska tima u Evropi.