Nađ: Crvena zvezda ima bolji i kvalitetniji tim od nas

FOTO: ATA Images

Trener Partizana Albert Nađ je priznao da Zvezda ima bolji i kvalitetniji tim od njegovog.

Ono što je izvao novi strateg crno-belih je to da će uvek da izabere pre domaćeg igrača nego stranog. Bliži nam se letnji prelazni rok, te je Nađ rekao koji igrači mu se sviđaju.

“Sviđa mi se kako igra Vidosavljević iz kragujevačkog Radničkog, Stanić iz TSC-a, Gluščević, Miladinović. Ima nekoliko dobrih igrača i u Novom Pazaru“,

Ono što je prvo zapalo za oko treneru Partizana je to da u timu trenutno ima mnogo više stranaca za razliku od prošlosti kada je on nosio crno-beli dres.

„Pre svega činjenica da imamo mnogo veći broj stranaca u ekipi nego 2003. godine, kada smo se prvi put plasirali u Ligu šampiona. Tada su Partizanov dres od stranaca nosili samo Taribo Vest i Poljak Žonsa, dok je na klupi bio Nemac Lotar Mateus. Međutim, statistika pokazuje da su uvek, bar kada smo imali odlične rezultate, glavnu okosnicu ekipe činili domaći igrači, koji su ponikli u našoj školi. Daleko od toga da imam nešto protiv stranaca, jer sam i sam zarađivao hleb u inostranstvu“.

Pored toga što je rekao da Zvezda ima bolji tim od Partizana, on smatra da ova sezona za crno-bele nije toliko loša.

„Istina je da smo tokom čitave sezone imali uspone i padove. Obično, kad ne osvojite nijedan trofej, to se smatra neuspehom. Međutim, ako uporedimo prošlu i ovu sezonu, onda je jasno da imamo priliku da budemo uspešniji nego 2023. godine. Do kraja prvenstva očekuju nas direktni dueli sa timovima sa kojima se borimo za drugo mesto. Ako i tu šansu, kao nedavno u Kupu, budemo propustili, onda možemo da kažemo da je to debakl. Objektivno govoreći, Zvezda u ovom trenutku ima kvalitetniji i bolji tim od našeg. Imaju nekoliko sjajnih igrača, posebno cenim Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Šerifa Ndiajea…“

Nađ je i na kraju intervjua objasnio zašto u jednom momentu nije hteo da vodi tim protiv Crvene zvezde u odsustvu tadašnjeg trenera Igora Duljaja.

„Ne želim, kada već preuzimam odgovornost, da mi nego naređuje šta treba da radim. Ako samostalno vodim utakmicu, kao u ovom slučaju derbi, ne želim nikakve vidove komunikacije, niti bilo koju vrstu pritiska. Spreman sam da preuzmem odgovornost u potpunosti. Trenerima je kofer uvek iza vrata“,Zaključio je Nađ.