Pet poraza Partizana – kada se poslednji put to desilo?

FOTO: Instagram

Serija utakmica bez pobede je započeta na Banovom brdu kada su izgubili sa 3:2 od Čukaričkog, a porazi su nastavljeni i u naredne četiri utakmice.

Naime, nakon poraza na brdu, crno-beli su poraženi u večitom derbiju istim rezultatom kao i protiv Čukaričkog, da bi samo četiri dana kasnije ponovo pretrpeli poraz u derbiju u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije rezultatom 2:0. Serija se nastavila i na njihovom stadionu, prvo su dočekali TSC koji ih je porazio drugi put u sezoni na gostujućem terenu, ovaj put je rezultat bio 1:2, i najsvežiji poraz im je nanela Vojvodina takođe na “JNA“ rezultatom 2:3.

Slična serija se dogodila pre pet godina. U sezoni 2018/19, u martu je Partizan takođe bio pet utakmica bez pobede, samo je ovaj put situacija za nijansu blaža jer su uspeli da ostanu neporaženi u derbiju, ali su sledeće četiri utakmice izgubili. Nakon remija sa Crvenom zvezdom 1:1, negativna serija je počela porazom protiv Radničkog iz Niša u Beogradu rezultatom 0:1, zatim su poraženi od Voždovca 1:0, na svom stadionu u Humskoj ih je savladala Spartak Subotica, te je Napredak slavio minimalnim rezultatom u Kruševcu.

Može li Partizan izaći iz ove krize pred kraj sezone, jer ipak, ni pripreme za Evropska takmičenja nisu daleko, a njihova forma po svemu sudeći izgleda da jeste.