Novi ugovor za Piksija!

Foto: MN Press

Nešto što se čeka već duže vreme uskoro će dobiti kraj priče sa srećnim krajem – Dragan Stojković Piksi će nastaviti rad na klupi reprezentacije Srbije.

Pre početka martovskih susreta sa Kiprom i Rusijom on je potvrdio medijima da će ostati na mestu selektora do mundijala 2026. godine. Međutim, nisu zadovoljili reprezentativci Srbije u ta dva prijateljska duela, te su počele spekulacije o Piksijevom ugovoru. Ispostavilo se da je do toga došlo iz tehničkih razlofa, te da je do dogovora došlo nešto kasnije, kada je ceo tim FSS bio na postavljanju kamena temeljca Nacionalnog stadiona.

Ukupan utisak je da Piksi zaslužuje priliku da pokuša da učini nešto više sa srpskom reprezentacijom. Odveo je Srbiju na Svetsko prvenstvo nakon pobede u Lisabonu nad Portugalom, ali neuspeh u Kataru nije oduševio javnost, te se ponovo ubacio crv sumnje u rad selektora. I pored odlaska na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, nije bila ubedljiva igra „Orlova“, ali javnost veruje da će sada u teškoj grupi, naši reprezentativci proći grupu i obradovati naciju.