PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-AUT): Tek sada se ništa ne zna

Foto: GMinfo

Gori na terenima Mocart bet Prve lige Srbije. Ovoga puta u fokus stavljamo borbu za opstanak. U naredna tri kola, rešavaće se dva rebusa. Oba su vezana za imena još dva putnika koji će uz Novi Sad i Radnički morati stepenik niže među trećeligaše.

Proteklo četvrto kolo doigravanja, praktično, ništa nije razjasnilo. Štaviše, situacija se dodatno zakomplikovala.

Ako se za Dubočicu i OFK Vršac kaže da su pred vratima cilja, preostala četiri kluba Kolubara. Mladost GAT, Sloboda i Metalac očekuje borba do poslednjeg minuta.

Gledajući raspored preostala tri kola, u najtežem položaju je Sloboda. Užičane čeka gostovanje direktnom konkurentu Mladosti GAT, a potom sledi novo gostovanje u Lazarevcu, uz poslednje kolo u kojem dočekuju otpisani novobrogradski Radnički. U ništa boljem položaju nisu ni Kolubara i Metalac. Ova dva tima u međusobnom duelu u sledećem kolu sami kroje sudbinu, a onda Lazarevčani čekaju Slobodu, pa putuju u Vršac. Na drugoj strani, posle Kolubare u Milanovac stiže Mladost GAT, a u poslednjem kolu gostuju Dubočici.

Mladost GAT igra dve utakmice na domaćem terenu, prvu sa Slobodom, a onda u poslednjem kolu i sa gradskim rivalom Novim Sadom. Između ta dva duela, predstoji im gostovanje u Gornjem Milanovcu.

Dakle, sve karte su sada na stolu. Vremena i prostora za kalkulacije nema. mada, nije isključeno da će na kraju i digitron da ima posla. Elem, u slučaju da istog broja bodova, u tom slučaju prednost će da ima klub koji je u regularnom delu prvenstva bio bolje plasiran.

Po tom osnovu, Sloboda je opet u najtežem položaju, jer je bila samo ispred Novog Sada i Radničkog. Mladost GAT je slabija od Kolubare i Metalca. Milanovčani su u prednosti u odnosu na „rudare“ iz Lazarevca. Dubočica bi bila bolja od svih rivala u slučaju istog odnos bodova, baš kao i OFK Vršac ispred kojeg je pre početka plej-auta bio samo klub iz Leskovca.

Još tri kola, još 270 minuta do podvlačenja crte.