Rukometaši Kolubare bivši osvajači duple krune novi superligaši

Foto: RTV Gem

Rukometaši Kolubare pobedili su Kikindu (27:21) u trećoj, finalnoj utakmici plej-ofa i na taj način izborili ulazak u Superligu Srbije. Lazarevčani su se na taj način vratili u elitni rang gde su wsvojevremeno bili šampioni države i osvajači nacionalnog kupa.

U sjajnoj atmosferi i pred više od 1.500 bučnih navijača „krtice“ su odličnom partijom, posebno u drugom poluvremenu pokazali da su zasluženo u višem rangu, dok su gosti iz Kikinde bili dostojan takmac u tri izuzetno zanimljive utakmice.

Lazarevčane su na putu velikog uspeha predvodili izvanredni golman Stefan Martinović i raspoleženi trio strelaca Miloš Jovanović, Luka Mikić i Vukašin Vujošević.

Nošeni podrškom sa tribina, zeleno-crni su posle startnog rezultatskog egala, pred odlazak na odmor stekli dva gola viška, dok je u nastavku napad sastava trenera Aleksandra Marjanovića, delovao kao švajcarski sat. Na drugj strani čuvar mreže i kapiten Stefan Martinović, „skinuo“ je desetine šuteva i time sprečio Kikinđane da se rezultatski vrate u utakmicu.

Po završetku utakmice Milena Delić, prva dama srpskog rukometa, uručila je Kolubari pehar za prvo mesto, a igračima obe ekipe i učesničke medalje.