Saša Jovanović, napadač TSC za „Max Sport“: Borićemo se za drugo mesto Superlige, nastupi za reprezentaciju velika čast

Foto: Sportklub

Fudbalski je prohodao u rodnom Lazarevcu, odakle ga je put vodio u druge sredine u kojima je ostavio upečatljiv trag. To je u najkraćem Saša Jovanović, napadač superligaša TSC, najprijatnijeg iznenađenja u poslednje dve sezone na domaćim superligaškim terenima.

Saša, ili „Buća“ kako ga mnogi oslovljavaju, kao talentovan omladinac dobio je priliku da debituje u prvom timu Kolubare. Dobrim igrama ubrzo je skrenuo pažnju, pa je usledio prelazak u Smederevo, a u dva navrata  u lučansku Mladost. Usledilo je i igranje u Španiji kada je nosio dresove Kordobe i La Korunje.

Kada se osvrnem iza sebe moram da budem zadovoljan ostvarenim. Bilo je i uspona i padova. Razumljivo, uvek se pamti ovo prvo, ali fudbal je jednostavano, takav sport, da moraš da prođeš kroz sve faze – kaže na početku razgovora za „Max Sport“ omaleni napadač TSC.

Čini se da je prelazak u klub iz Bačke Topole bio dobar izbor?

Izabrao sam TSC i nisam pogrešio. Klub se svakog dana uzdiže, o tome svedoče i naši rezultati. Iskren da budem, lepo je biti deo jednog takvog kolektiva. Ovo je još jedna sezona gde smo potvrdili da zaslužujemo mesto u samom vrhu domaćeg fudbala.

Ne krije prvotimac superligaša da je igranje u Evropi ipak nešto posebno.

Sama činjenica da se klub nalazi u žrebu sa evropskim velikanima, klubovima ogromnog rejtinga, velika je stvar za sve u TSC. To vam dođe kao neka vrsta nagrade za ostvareno. Milina je igrati pred punim stadionima.

U prethodnoj takmičarskoj godini bili ste najbliži pratilac Crvene zvezde, a ove sezone ste na dobrom putu da taj uspeh ponovite?

Prošla sezona je bila istorijska, posebna… Ove smo ponovili uspeh, a šansa da ponovo budemo drugi postoji. Činjenica je da Partizan ima prednost, ali još nije sve završeno.

U jednom trenutku bili ste i deo reprezentacije Srbije, istina, u prijateljskim mečevima?

Sa ponosom mogu da istaknem i da se pohvalim da imam dve utakmice u dresu sa državnim grbom. Ogromno je to priznanje za mene. Tadašnji selektor Savoljub Muslin me uvrtio na spisak za utakmice sa Katarom i pred gostovanje u Americi. Hvala mu na tome. 

Kakvi su dalji planovi?

Svi planovi su vezani za TSC. Ovde se osećam odlično. U ekipi je sjajna atosfera. Na kraju i rezultati su vidljivi. Ušao sam u godine kada treba razmišljati šta i kako dalje. Ako se ukaže neka prilika za dobar transfer, naravno da ću sve dobro razmotriti uz dogovor sa ljudima iz mog sadašnjeg kluba – rekao je na kraju Saša Jovanović, strelac, ali i asistent superligaša iz Bačke Topole.