Zvezda je bila bolja od Mege u svakom aspektu igre

FOTO: Petar Aleksić

Zvezda je u prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige deklasirala Megu rezultatom 103:73.

Jedina svetla tačka u Megi je bio Nikola Đurišić koji je meč završio sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija.  Kako smo i najavili, u odsustvu Plavšića će Đurišić dobiti više minuta i time će više i pokazati, pored Nikole, Jelavić je bio solidan sa 11 poena i pet skokova, ali ostali kao da nisu bili na parketu.

Mega je već u prvoj četvrtini imala zaostatak od sedam poena, čak crveno-beli nisu pogodili trojku u prvoj deonici, dok su gosti dva puta pogađali iza linije za tri poena. U nastavku, smo videli dvocifren broj pogođenih trojki Crvene zvezde (11), Mega je pored one dve do kraja utakmica pogodila još samo četiri puta, ukupno šest.

Zvezdini procenti šuta za dva poena su na 69% (27/39), dok su kod Mege 45 odsto (20/44). U svakom aspektu su izabranici Janisa Sferopulosa bili bolji.U skokovima (34/24), asistencijama (23/14), manje izgubljenih lopti (12/15), više ukradenih lopti (10/7)… Grčki stručnjak je za 40 minuta zatražio ukupno dva tajm-auta, to vam sve govori kako je Zvezda odigrala utakmicu.

Mega je u nizu uspela da veže svega šest poena, i to su one dve trojke iz prve deonice, dok su domaćini napravili seriju od 16 vezanih poena.

Sledeća utakmica će se odigrati 7. maja u Hali sportova Ranko Žeravica sa početkom od 20 časova.