TREĆE MESTO VREDI VIŠE NEGO DRUGO? Vicešampion Srbije bi mogao da ostane bez Evrope!

U toku ove sezone Superlige Srbije, došlo je do promena u dinamici kvalifikacija u Evropu. Razlog leži u promenama koje su se desile u kvalifikacionom procesu za evropska takmičenja. Naime, dok drugoplasirani tim više ne dobija direktnu kartu za Evropu, trećeplasirani tim sada ima siguran ulazak u Ligu konferencija.

Trenutno, TSC se nalazi na trećem mestu sa četiri boda manje od Partizana. Međutim, postoji mogućnost da Vojvodina pobedi Crvenu zvezdu u finalu kupa, što bi im omogućilo prednost nad trećeplasiranim timom i direktno uključivanje u plej-of Lige Evrope. Ukoliko bi bili poraženi u dvomeču, direktno bi se plasirali u grupnh fazu Lige konferencija.

Za Partizan, situacija bi bila drugačija, jer bi kao potencijalni vicešampion morao započeti svoj put ka evropskim takmičenjima iz prvog kola kvalifikacija.

Ovo prvo kolo ne garantuje automatski ulazak u Evropu. U slučaju eliminacije, Partizan bi se premestio u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a eventualni neuspeh tamo bi rezultirao selidbom u plej-of Lige konferencija. Dakle, postoji realna opasnost od propuštanja evropskih takmičenja tokom naredne jeseni.